i-FOG – ett fiberoptiskt gyro med enastående precision

adminSensorer

Den senaste produktnyheten hos oss på Cumatix är det fiberoptiska gyrot i-FOG som erbjuder en noggrannhet i 0,1°/h-klassen och kostnadseffektiv tillverkning. Med andra ord en konkurrenskraftig produkt med enastående precision.

Japanska Tamagawa Seiki Co., Ltd, en ledande tillverkare av sensorer till bilindustrin, har nu lanserat det fiberoptiska gyrot i-FOG som över ett dynamiskt intervall på ± 200°/s har en noggrannhet på 0,1°/h.

Tamagawa har lång erfarenhet av att utveckla gyroprodukter, såsom mekaniska, RLG, MEMS och gas rate. Detta, i kombination med deras unika know-how kring lindade komponenter och integrerade optiska kretsar, gör i-FOG till en noggrann, tillförlitlig och kostnadseffektiv produkt.

i-FOG är väl lämpad för tillämpningar inom självkörande fordon (nivå 4) och förarassistans i entreprenad- och jordbruksmaskiner (ADAS). Dess förmåga att mäta true azimuth gör den även lämplig för undervattensfarkoster.

Möt oss på Advanced Engineering i Göteborg
Vi kommer att finnas på plats under mässan Advanced Engineering i Göteborg den 25–26 mars 2020, för att bland annat visa upp i-FOG. Advanced Engineering organiserades för första gången i Birmingham, England år 2008. Det har nu blivit en mötesplats för framtidens teknik och ett etablerat koncept, som spridit sig runt om i Europa. Hoppas vi ses där!

 

 

 

 

 

 

Undrar du något om i-FOG eller har du någon annan fråga?
Kontakta oss här, så hjälper vi dig!