Lång livslängd och lågt underhåll med MMC-serien från Ogura

adminKopplingar & bromsar

Vi är stolta över att kunna erbjuda MMC-serien från Ogura Industrial Clutch, en serie kompakta elektromagnetiska kopplingar särskilt utformade för marina sektorn. Med en konstruktion designad för att tåla stötar och vibration från motorn, får du en kvalitativ lösning med lång livslängd och lågt underhåll.

De elektromagnetiska kopplingarna i MMC-serien är särskilt lämpade för marint bruk, men används även till exempel för bogserbilar och kranbilar i elkraftsindustrin. De tillämpas vanligtvis som kopplingar för hydraulpumpar, vakuumpumpar eller centrifugalpumpar.

– Vi är glada över att kunna erbjuda den eftertraktade MMC-serien till våra kunder. Kopplingarna har en unik och kvalitativ konstruktion som är utformad för att tåla stötar och vibration från motorer. Installationen sker enkelt och smidigt, samtidigt som det är en lösning som kräver väldigt lite underhåll över tid vilket ökar kvalitet och minskar kostnader, säger Mikael Soltaniha, teknisk säljare på Cumatix och fortsätter:

– Något som uppskattas mycket är att kopplingarna är flexibla i sin konstruktion, därför går det bra att anpassa produkten efter kundens unika kravspecifikation, exempelvis när det kommer till axelhålsdimensioner.

MMC-kopplingarna sträcker sig från 50–2000 Nm och ger dig en kompakt och kvalitativ lösning. Rotation av axeln kan se både med- och moturs. Genom effektiv bortförsel av värme, tillsammans med åtgärder för rostfrihet, är det en lösning som håller i längden.

MMC-serien kommer från vår japanska partner Ogura Industrial Clutch. Ogura grundades år 1938 och är idag världens största tillverkare av elektromagnetiska kopplingar och bromsar. Kända för högkvalitativa produkter och kontinuerlig innovation, är de certifierade i standarderna ISO 9001: 2015, ISO 14001: 2015 och IATF 16949: 2016.

Vill du veta mer om MMC-serien? Kontakta oss här!