Nya Torque Sensor DQH – värnar till och med om silkestofun

adminSensorer

Nu introducerar vi den helt nya DQH Torque Sensor från vår japanska partner Ogura Clutch. Med hög precision mäter DQH vridmomentet på utgående axel och hjälper dig kontrollera din applikation för noggranna rörelser.

– Detta är en produkt helt i linje med vårt ständiga fokus inom kontrollerad rörelse, säger Ulf Wahlbeck, teknisk säljare på Cumatix och fortsätter:

– Under de senaste åren har vi sett en ökad efterfrågan för denna typ av produkt, då det finns behov av att mäta och kontrollera utgående vridmoment mer noggrant än vad man exempelvis kan uppnå med servomotorn och dess drivelektronik. Vi kan se tillämpningar inom en rad olika områden såsom fabriksautomatisering och medicinteknik.

DQH erbjuds som standard i tre olika storlekar: DQH2.5, DQH5 samt DQH10 som mäter vridmoment upp till 0,25Nm, 0,5 Nm respektive 1,0 Nm.

DQH Torque Sensor – här är fördelarna

  • Ger en analog spänning som är linjär med vridmomentet, vilket gör det till en enkelt tillämpbar produkt
  • Har ett inbyggt mekaniskt stopp, ifall det ingående momentet skulle bli för högt
  • Har en beröringsfri sensor och därmed uppstår inget slitage i sensordelarna, vilket ger lång livslängd såväl som ett stabilt och beständigt resultat

DQH Torque Sensor är en produkt från vår japanska partner Ogura Clutch. Ogura grundades år 1938 och är idag världens största tillverkare av elektromagnetiska kopplingar och bromsar. Kända för högkvalitativa produkter och kontinuerlig innovation, är de certifierade i standarderna ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 och IATF16949:2016.

 

Vill du veta mera om DQH Torque Sensor? Kontakta oss här!