Om oss

När lösningen sitter i rörelsen

Om oss

När lösningen sitter i rörelsen


 

Skräddarsydda lösningar för kontrollerad rörelse


Allt sedan starten har Cumatix haft visionen att vara en ledande samarbetspartner inom området kontrollerad rörelse. Vi har under åren byggt upp omfattande kunskap som tillsammans med gedigen erfarenhet hjälper oss att erbjuda konkurrenskraftiga lösningar till nordiska OEM-tillverkare.

Vårt främsta fokus är att leva upp till våra kunders högt ställda krav vad gäller rätt kvalitet, anpassad design, optimerad logistik och kostnadseffektivitet. Därutöver vet vi att långsiktiga och engagerade samarbeten med såväl kunder som tillverkande partners är avgörande för att nå framgång tillsammans.

Att vara kund hos Cumatix är att ha en partner som tar ett betydande ansvar för sin roll i processen från utveckling till färdig lösning, genom produktens hela livscykel.

Projektorienterad försäljning


Vår försäljning sker projektorienterat och utgår i de flesta fall ifrån omfattande standardsortiment ifrån våra tillverkande partners. När vi tar oss an ett uppdrag kan vi bidra till anpassningar av produkter utifrån kundens unika förutsättningar och därmed optimera utifrån krav på prestanda, tillförlitlighet och kostnadseffektivitet.

Våra kunder


Våra kunder är huvudsakligen nordiska OEM-tillverkningsföretag inom vitt skilda branscher som fabriksautomatisering, medicinteknik, entreprenad och jordbruksutrustning, telekom, fordonsindustri och försvarsindustri. Några av våra mer namnkunniga kunder är Husqvarna Construction Products och ABB.

"Produkter med få ingående komponenter för hög tillförlitlighet och kostnadseffektivitet"

Våra tillverkande partners


Vi arbetar med välkända tillverkare inom respektive marknadsområde som levererar produkter till en mängd globala, marknadsledande företag.

Våra leverantörers processer och tillverkning är certifierad enligt ISO9001, ISO14001, TS16949, JISQ9001, RoHS.

Tamagawa


Nästan ett århundrade av teknisk utveckling har positionerat Tamagawa som en av världens främsta tillverkare av servomotorer och givarteknik. Motortillverkningen är oerhört flexibel och företaget har lång erfarenhet av att tillhandahålla konkurrenskraftiga lösningar till internationella kunder med mycket specifika krav. Tamagawa arbetar med globala, marknadsledande kunder inom till exempel fabriksautomatisering, fordonsindustri, flygindustri, medicinteknik, försvarsindustri och tågindustri.

Ogura


Ogura är världens största tillverkare av elektromagnetiska kopplingar och bromsar. Företaget som grundades redan 1938 producerar över 30 miljoner produkter per år och har mer än 3000 modeller i produktion, däribland specialutvecklade produkter för enskilda kunders behov. Bland Oguras kunder återfinns ledande internationella företag och organisationer, och tillverkaren har till exempel levererat komponenter till Nasas Marsfordon.

Att göra affärer i Asien


Tidsskillnad, geografiska avstånd, språkförbistringar och kulturella skillnader är viktiga aspekter att ta hänsyn till när man gör affärer i Asien. Vi har en nära kontakt med våra tillverkande partners och vårt tillförlitliga nätverk med personliga relationer är en grundförutsättning för att kunna hjälpa våra kunder att utveckla idéer och lösningar. Vi har skapat våra nätverk över lång tid och använder dem i princip dagligen. Vi reser själva till Asien regelbundet och tar ofta med våra kunder för att tillsammans besöka tillverkningen, träffa ingenjörer och diskutera lösningar och möjligheter. Det som skulle kunna bli en kulturkrock mellan olika arbetssätt, värderingar och kulturer blir istället en möjlighet där olikheter får komplettera varandra, öppna för nyskapande och tillföra insikter. Tack vare vårt kontor i Shanghai har vi även möjlighet att hjälpa kunder som har egen produktion eller underleverantörer i Kina med lokal närvaro och god service.


Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta oss!


Kundcase


Vill du hålla dig uppdaterad med våra erbjudanden? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!