Singlsyn resolvrar – över 100 miljoner skeppade

adminApplication Note, Sensorer

Året var 1996 när den första Singlsyn resolvern från japanska Tamagawa Seiki installerades i en elbil. Sedan dess har Singlsyn resolvern, som är en robust analog vinkelgivare, blivit oerhört populär som feedbacksensor för traktionsmotorer i hybrid- och elfordon, elektrisk servostyrning och flertalet andra krävande applikationer. Så populär att man nu har skeppat över 100 miljoner Singlsyn resolvrar världen över!

– Singlsyn resolvern har en optimal design för montering i applikationer som ska vistas i krävande miljöer, där utrymmet även är begränsat. Frånvaron av elektronik och optiska komponenter, tillsammans med dess korta byggmått och stora håldiameter, ser vi är betydande orsaker till varför den blivit så pass framgångsrik, säger Ulf Wahlbeck, VD på Cumatix.

Marknadsanalyser visar att omkring 40% av alla lättare fordon som produceras år 2027 kommer att ha någon form av elektrisk drivlina, vilket ställer helt nya krav på leveranskedjan. Tamagawa kommer nu att fortsätta utveckla Singlsyn resolvern för att möta framtidens utmaningar inom den starka våg av elektrifiering som sker världen över.

Vill du veta mer?

→ Ladda ner vår application note för Singlsyn: Traction & Propulsion

Eller kontakta oss här