TAG350 från Tamagawa – en innovativ all-in-one lösning för orientering

adminSensorer

Vår japanska partner Tamagawa Seiki har nu utvecklat en innovativ all-in-one lösning för orientering. TAG350 är en kombinerad i-FOG och MEMS IMU, vilket resulterat i en unik produkt som är kompakt, noggrann och oerhört kostnadseffektiv.

De separata enheterna i-FOG (Fiber-Optic Gyroscope) och MEMS IMU (Internal Measurement Unit) har nu kombinerats till en och samma produkt – TAG350. Den högkvalitativa produkten är en kompakt och kostnadseffektiv all-in-one lösning för orientering, med oerhörd precision och hög tillförlitlighet.

Rotationsriktningen mäts av i-FOG med en riktningsnoggrannhet på en nivå av 0,1°/h-klassen över ett dynamiskt intervall på ± 200°/s. Denna kombineras nu med enheten MEMS IMU som mäter objektets acceleration, riktning och kraft – med en attitydnoggrannhet 0,1° för axlarna Roll & Pitch.

Applikationsområdet för TAG350 är exempelvis självkörande fordon, avancerad förarassistans i entreprenad- och jordbruksmaskiner (ADAS) och tack vare dess förmåga att mäta true azimuth är den även lämplig i undervattensfarkoster (ROV/UAV).

Japanska Tamagawa Seiki är världsledande tillverkare av sensorer och har under sina 80 år i branschen utmanat gränserna för vinkelprecision i styrutrustning.

 

Vill du veta mer om TAG350? Kontakta oss här!