Tysta kopplingar och bromsar från Ogura

adminKopplingar & bromsar

Ogura clutches and brakes

Ogura har utvecklat en tyst armatur för V-serien av kopplingar och bromsar. I många branscher som till exempel medicin är buller är ett problem. Den tysta armaturen som utvecklats av Ogura hjälper till att dämpa ljudet som ibland kan upplevas som störande.

För att åstadkomma detta dämpande Ogura V-serien genom att sätta fast ett dämpande material vid baksidan av armaturen. Detta material hjälper till att absorbera ljudet från en koppling eller broms och möjliggör därför en mycket tystare drift. Dessa kopplingar har använts i röntgenutrustning, sjukhussängar och annan medicinsk utrustning. De har också haft användning i nöjesbranschen där den använts för att tyst höja och sänka rekvisita. Kopplingar och bromsar finns i sex storlekar från 6 Nm till 200 Nm. Standardspänning är 24 volt DC, men det finns ett brett utbud av olika DC-spolar. Hålstorlekar finns i flera axeldiametrar och är anpassningsbara såsom extra remskivor och / eller växlar.

Ogura har sedan 1938 utvecklat över 5000 olika modeller av kopplingar och bromsar, främst elektromagnetiska kopplingar och bromsar men också mekaniska, pneumatiska, hydrauliska och en mängd olika specialprodukter. Ogura är världens största tillverkare av elektromagnetiska kopplingar och bromsar med en produktionskapacitet över 30 miljoner enheter per år. För att ge lokal support har de fjorton fabriker spridda över hela världen i Asien, Amerika och Europa. Alla produktionsanläggningar är certifierade enligt ISO 9001, 2008, ISO 140001 och ISO / TS 16949.