Välj rätt elektromagnetisk koppling & broms från Japanska Ogura Clutch!

adminKopplingar & bromsar

Upplev kvalitet och prestanda med Ogura Clutchs elektromagnetiska kopplingar och bromsar för industriella ändamål. Pålitliga i allt från industrirobotar till avancerad printerutrustning.

Utforska:

 • Elektromagnetiska kopplingar och bromsar
 • Tandkopplingar
 • Power Off-bromsar
 • Magnetpartikel- och hystereskopplingar/bromsar
 • Vridmoment från 0,03 Nm till 12 000 Nm
 • Statisk och dynamisk prestanda

Välj prestanda:

Över 5 000 modeller  utformade för att leverera optimerad prestanda och livslängd oavsett om ni behöver starta, stoppa, hålla eller slira en last.

Maximera med vår expertis inom kopplingar & Bromsar!

Vad är viktigt när man väljer elektromagnetisk koppling & broms?
När ni väljer och dimensionerar en elektromagnetisk koppling eller broms är det avgörande att noggrant beakta följande faktorer:

 1. Typ av applikation: Först och främst måste ni definiera hur den elektromagnetiska kopplingen eller bromsen kommer att användas. Är det för att starta, stoppa eller slirbromsa en last. Eller är det en kombination av dessa funktioner som eftersöks?
 2. Spänning: Vad har ni för spänning tillgänglig? Typiskt drivs elektromagnetiska kopplingar och bromsar med 12, 24, 48 eller 90VDC.
 3. Varvtal vid drift: Ange den maximala hastigheten vid drift som enheten utsätts för.
 4. Varvtal vid frånkoppling/tillkoppling: Definiera den hastighet vid vilken kopplingen eller bromsen ska frånkoppla eller slå till vid.
 5. Arbetscykel: Bestäm arbetscykel (duty cycle), det vill säga hur ofta enheten kommer att användas och kopplas från under en viss tidsperiod.
 6. Livslängdskrav: Säkerställ att kopplingen eller bromsens definierade livslängd överensstämmer med dina uppställda livslängdskrav för applikationen.
 7. Lastens tröghetsmoment: Ta hänsyn till lastens tröghetsmoment, vilket påverkar hur snabbt enheten kan accelerera eller decelerera lasten och avgör även livslängden för enheten.
 8. Vridmoment: Definiera det nödvändiga vridmomentet för att hantera din applikation.
 9. Montering: Bedöm monteringskraven för att säkerställa en korrekt och säker installation.
 10. Miljö: Ta hänsyn till arbetsmiljön, inklusive temperatur, fuktighet och eventuell exponering för damm eller korrosiva ämnen.

Att noggrant analysera och beakta dessa faktorer kommer att hjälpa dig att välja rätt elektromagnetisk koppling eller broms för din specifika applikation och säkerställa dess effektiva och pålitliga prestanda.

Ett stort utbud med optimerade lösningar för specifika utmaningar!
Nedan följer ett urval av Elektromagnetiska Kopplingar och Bromsar från vårt omfattande utbud. Kontakta oss för att veta mer kring dessa produkter eller våra övriga produkter.

 

Elektromagnetisk Tandkoppling: MZ serien
Koppling designad för högt vridmoment i ett extremt kompakt format där slirning ej är önskvärt. Kopplingen kan användas torrt eller i ett oljebad. Finns även i en glappfri version.

[25-4000 Nm]

 

 

 

 

 

Slirande Magnetpartikelbroms: OPL serien
Kostnadseffektiv slirkoppling för tillfällig och/eller kontinuerlig slirning för exempelvis sträckningsapplikationer. Bromsen är helt fristående och behöver inte kopplas till en spänningskälla. Momentet är konstant över ett givet varvtalsintervall. Enheterna är tätade för att interna partiklar inte ska kunna förorena maskinen den är monterad i och vice versa. Enheterna levereras med axlar av rostfritt stål som kan anpassas efter dina behov. (OPR-enheterna monteras på en ihålig axel.)

[0,03 – 0,4 Nm]

 

 

 

 

 

 

Elektromagnetisk koppling: AMC serien
Koppling avsedd för generell industriell användning. AMC serien är designad för att vara glappfri och har dubbla kullager för att ge lång livstid och enastående prestanda.

[0,25 – 8 Nm]

 

 

 

 

 

Elektromagnetisk koppling, ”Multiple disc”: MWC serien
”Multiple disc” eller flerskivskopplingar är utformade för att ge ett högt vridmoment i ett litet format. Kopplingarna är konstruerade för att användas i olja.  Särskilda oljevägar i friktionsplåtarna möjliggör snabbt ingrepp och snabb respons. Eftersom kopplingarna används med oljesmörjning har de utmärkt värmeavledning.

[25 – 12000 Nm]

 

 

 

 

 

 

Magnetpartikelkoppling: OPC-N serien
Magnet particle eller magnetpartikelkoppling avsedd för industriella tillämpningar som kräver snabb svarstid och ett stabilt vridmoment. Enheterna kan ställas in för kontinuerlig slirning, vilket gör dem idealiska för sträckningsapplikationer. Eftersom förhållandet mellan spänning och vridmoment är linjärt kan vridmomentet enkelt styras. Eftersom vridmomentet också överförs via interna partiklar snarare än friktion är enhetens livslängd extremt lång.

[0,5 – 8 Nm]

 

 

 

 

 

 

Elektromagnetisk broms, ”Multiple disc”: MWB serien
”Multiple disc” eller flerskivsbroms utformad för högt vridmoment i litet format. Bromsarna är konstruerade för att fungera i olja. Skivorna producerar högt vridmoment i en kompakt design. Särskilda oljevägar i friktionsplåtarna möjliggör snabbt ingrepp och snabb respons. Eftersom bromsarna används med oljesmörjning har de utmärkt värmeavledning.

[24 – 3200 Nm]

 

 

 

 

 

 

Elektromagnetisk broms: AMB serien
Broms avsedd för allmän industriell användning. Enheterna är helt glappfria, levereras med hub samt att fältdelen kan utrustas med kullager för extra support för axeln.

[0,25 – 8 Nm]

 

 

 

 

 

 

Power OFF broms: MCNB serien
Liten fjäderkraftsbroms tillgänglig med antingen rak hålaxel, d formad hålaxel eller skruvförband. Standardspänningar 24VDC och 45VDC, men andra spänningsalternativ finns tillgängliga vid behov. Enheterna är utformade för att ge 100% nominellt vridmoment direkt från förpackningen. Ingen inkörning krävs.

[0,2 – 4 Nm]

 

 

 

 

 

 

PM Hysteresbroms: HB serien
Hysteresbroms för industriell tillämpning. Vridmomentet är oberoende av varvtal och kan enkelt styras genom att variera strömmen. Eftersom det inte finns någon friktionskontakt mellan magneterna har enheterna ett extremt brett vridmomentområde och är idealiska för testmaskiner och/eller applikationer som kräver konsekvent och jämnt vridmoment över ett brett område.

[0,05 – 1 Nm]

 

Kontakta oss för att välja en optimerad Elektromagnetisk Koppling eller Broms till din applikation!
Vi har kopplingar och bromsar som passar en mängd olika användningsområden. Däribland:

 • Power OFF bromsar lämpliga för elektriska motorer, CNC maskiner, industriella robotar, AGV:er och gaffeltruckar.
 • Elektromagnetiska kopplingar som passar perfekt för medicinsk utrustning, förpackningsmaskiner, utrustning för livsmedelshantering och fjärrstyrda lås.
 • Elektromagnetiska bromsar lämpliga i allt från marina applikationer och stora kranar till utrustning inom teatern som tenderar att vara extremt ljudkänsliga.
 • Slirkopplingar för tunga sträckningssapplikationer inom processindustrin, samt mikroversioner som är idealiska för skrivare.
 • Vi har kopplingar för alla typer av applikationer där du behöver starta, stoppa, hålla eller slira din last.

Oavsett vilken typ av projekt du har, kan du lita på oss för att leverera pålitliga och högpresterande elektromagnetiska kopplingar och bromsar som uppfyller dina behov. Kontakta oss idag för att diskutera ditt projekt och hur vi kan hjälpa dig att lyckas.

Om Ogura
Ogura är världens största tillverkare av elektromagnetiska kopplingar och bromsar. Företaget som grundades redan 1938 tillverkar över 30 miljoner produkter per år och har mer än 5000 modeller i produktion, däribland specialutvecklade produkter för enskilda kunders behov. Bland Oguras kunder återfinns ledande internationella företag och organisationer, och tillverkaren har till exempel levererat komponenter till Nasas Marsfordon.

Om Cumatix
Allt sedan starten har Cumatix haft visionen att vara en ledande samarbetspartner inom området kontrollerad rörelse. Vi har under åren byggt upp omfattande kunskap som tillsammans med gedigen erfarenhet hjälper oss att erbjuda konkurrenskraftiga lösningar till nordiska OEM-tillverkare.

Vårt främsta fokus är att leva upp till våra kunders högt ställda krav vad gäller rätt kvalitet, anpassad design, optimerad logistik och kostnadseffektivitet. Därutöver vet vi att långsiktiga och engagerade samarbeten med såväl kunder som tillverkande partners är avgörande för att nå framgång tillsammans.